Kategoriat
Kirjasto

L’Extraordinaire Voyage du fakir qui était resté coincé dans une armoire Ikea

Kaipaatko kepeää ja hauskaa luettavaa syksyn pimeneviin päiviin? Tässäpä juuri sellainen kirja, joka odottaa sinua Instituutin kirjastossa!

Vuonna 2013 julkaistu ”L’Extraordinaire Voyage du fakir qui était resté coincé dans une armoire Ikea” (suomennettu nimellä ”Fakiiri joka juuttui Ikea-kaappiin) oli myyntimenestys Ranskassa ja menestyksekäs myös maailmanlaajuisesti, sillä sen käännösoikeudet on myyty noin 30 maahan.

Kirja kertoo intialaisen fakiirin, Ajatashatrun hulvattomasta matkasta, joka alkaa sänkyostoksilla pariisilaisessa Ikeassa. Erinäisten sattumusten kautta Ajatashatru päätyy matkustamaan ympäri Eurooppaa – Ikean kaapissa – kannoillaan kostonhimoinen taksikuski ja mielessään hurmaava Marie, jonka hän tapasi, missä muuallakaan, kuin Ikean ravintolassa.

Kertomus on ehdottomasti kevyttä ja viihdyttävää luettavaa, mutta silti kirjaan sisältyy myös vakavampia aiheita. Kirjassa nostetaan esille laittomien maahanmuuttajien aseman nyky-yhteiskunnassa fakiirin ystävystyessä matkallaan sudanilaisen ryhmän kanssa, joka on salaa matkalla Eurooppaan.