Kategoriat
Kulttuuri

Crédit Agricole Corporate and Investment Bank

”Meillä on ison pankin muskelit ja pienen konttorin markkinatuntemus. ”

Kun rovaniemeläistaustaiselle Mikko Sammallahdelle tarjottiin vuonna 2005 paikkaa Crédit Agricole Corporate and Investment Bankin Suomen yksikössä, ei kiinnostus herännyt välittömästi. Nyt Sammallahti on kuitenkin viihtynyt tämän ranskalaispankin Suomen konttorissa jo 18 vuotta, eikä hän kadu päätöstään. Sammallahden mukaan Crédit Agricole tarjoaa Suomessa täydellisen tasapainon suuren yrityksen voiman ja pienen toimipisteen paikallistuntemuksen välillä. Mitkä ovat tämän ranskalaispankin toimialat Suomessa ja miten yrityksen ranskalaistaustaisuus näkyy Suomen yksikön arjessa?

Ranskassa Crédit Agricole Group on tavallisten yksityishenkilöiden arjessa vahvasti läsnä oleva pankki, joka tarjoaa heidän tarvitsemiaan pankkipalveluita laidasta laitaan. Suomessa Crédit Agricole CIB toimii rahoitus- ja investointipankkina palvellen etenkin isoja kansainvälisiä teollisuusyrityksiä, finanssi-instituutioita sekä pankkeja; mahtuupa asiakkaisiin Suomen valtiokin. Kuten kaikilla maailman suurimmilla pankeilla, Crédit Agricole CIB:in tuote- ja palvelutarjonta on erittäin laaja. Suomessa suurimpia toimialoja ovat muun muassa kaupan ja viennin rahoitus sekä toimittajarahoitus. Sammallahden mukaan suuri palveluportfolio, pankin kansainvälisyys sekä korkea luottoluokitus ovatkin Crédit Agricole CIB:n ehdottomia valttikortteja, paikallistuntemusta unohtamatta: ”Tarjoamme palveluitamme 30 eri maassa, eli palvelemme asiakkaitamme ympäri maailman. […] Suomessa tärkeää ovat kuitenkin paikallistuntemus ja -osaaminen, mikä mahdollistaa läheiset suhteet asiakkaisiin. Myös ongelmatilanteiden ratkaiseminen on helpompaa, kun olemme lähellä.”

Yrityksen ranskalaisuustaustaisuus näkyy Sammallahden mukaan töissä vahvasti. Vaikka pankkimaailman työkieli on englanti, näkee myös ranskan kieltä säännöllisesti. Crédit Agricole CIB:n pääkonttori sijaitsee Pariisissa, ja Pohjoismaiden yksiköllä (johon Suomikin kuuluu) on päivittäiset yhteydet Pariisin konttoriin. Sammallahden mukaan ranskalaisten kanssa yhteistyö on mutkatonta: ”Heidän kanssaan työskentely on todella pragmaattista, mikä jopa hieman yllätti minut aluksi. Ranskalaiset Crédit Agricole CIB:n työntekijät ovat työteliästä ja terävää väkeä, mikä varmasti johtuu myös pankin houkuttelevuudesta työnantajana. Olemmepa me mille tasolle tahansa yhteydessä Ranskaan, on vastaanotto ollut aina tervetullut, ja koen olevani tasaväkinen keskustelija heidän kanssaan. Pankki on suuri Ranskassa ja kasvaa lähinnä ulkomailla, joten ulkomaisia työntekijöitä arvostetaan pääkonttorissa. ”

Loppusanoina Sammallahti toteaa: ”Meillä on ison pankin muskelit ja pienen konttorin markkinatuntemus. Vuosien varrella meidän ja Pariisin konttorin välille on syntynyt luottamus, jota ei enää tarvitse todistella. Joitain suuryrityksiä meiltä puuttuu asiakaslistoilta, joten jos olet suuryrityksen tai finanssiyhtiöiden edustaja vailla rahoituspalveluita, niin älä epäröi olla yhteydessä Crédit Agricole CIB:n Suomen toimistoon! ”

Le Crédit Agricole CIB on Ranskan instituutin luotettava yhteistyökumppani: he luottavat meihin, luota sinä heihin!