Kategoriat
Kulttuuri

Christine and the Queens Flow Festivaaleilla!

sunnuntai 13/08/2023 20:30

Christine and the Queensin koskettava ja intohimoinen elektroninen pop kyseenalaistaa pohdiskelevasti sukupuolen, seksuaalisuuden ja identiteetin. Artistinimen takaa löytyy ranskalainen laulaja, lauluntekijä, tuottaja, tanssija ja koreografi Héloïse Adélaïde Létissier, jonka persoonia ovat myös Redcar ja Chris.

Suvilahti
Parrukatu 00540 Helsinki
room

Musiikillisen läpimurron Christine and The Queens teki jo debyyttialbumillaan Chaleur humaine (2014) joka nousi Ranskassa ja Englannissa albumilistojen kärkipaikoille. Kakkosalbumi Chris (2018) nosti muun muassa David Bowien ja Michael Jacksonin esikuvikseen listaavan artistin globaalisti yhä suurempien yleisöjen tietoisuuteen.

Debyytillään Christine and the Queens pohdiskeli myrskyisää nuoruuttaan, 80-luvun R&B-soundeista vaikutteita saaneella kakkosalbumillaan hän syventyi sukupuolistereotypioiden kieltämiseen. Kolmoslevyllään Redcar les adorables étoiles (prologue) Redcar syventää fantastista identiteetin ilmaisua ja keskittyy saamaa kuulijat ajattelemaan, tanssimaan ja liikkumaan. Lukuisilla palkinnoilla ja tunnustuksilla huomioitu artisti on eittämättä yksi viime vuosien suurimpia ranskalaisia taiteilijoita.

Lue lisää