Kategoriat
Kulttuuri

Lyon Opera Ballet: Forsythe I Pontvianne

30/05 - 01/06/2023

Ranskalaisen nykytanssiin ja ballettiin erikoistuneen huippuryhmän harvinainen vierailu Suomessa.

Tanssin Talo
Kaapeliaukio 3 00180 Helsinki
room

Tekniseltä tasoltaan maailman huippuihin kuuluva Lyon Opera Ballet on profiloitunut erityisesti nykytanssin ja -baletin esittäjänä. Ryhmä saapuu Tanssin taloon koreografi William Forsythen ja Pierre Pontviannen kolmen teoksen illalla, joka antaa tanssijoille mahdollisuuden esitellä häikäisevää virtuositeettiaan.

Forsythe on yksi 1900-luvun loppupuolen tärkeimmistä tanssitaidetta ja erityisesti balettia uudistaneista koreografeista, ja hänen teoksistaan on tullut olennainen osa balettiryhmien repertuaaria kansainvälisesti. Tanssin talolla nähdään harvoin esitetyt Forsythen myöhempää tuotantoa edustavat N.N.N.N., kvartetti neljälle miestanssijalle, ja ylistetty One Flat Thing (reproduced). Laajassa, taideinstallaation rajamailla kulkevassa teoksessa Forsythe leikkii 14 tanssijan ja 20 pöydän henkeäsalpaavilla yhdistelmillä.

Ilta täydentyy katsauksella tämän hetken kiinnostavimpaan nykytanssiin; ranskalaisen, kovassa nosteessa olevan koreografi Pierre Pontviannen tanssin ja tekstin välistä suhdetta tutkivaan BEASTS POEM -teokseen.

Esitykset ovat osa Tanssin talon kansainvälistä vierailusarjaa, joka tuo Suomeen tanssin kiinnostavimpia ryhmiä ja tekijöitä maailmalta. Sarja toteutetaan Jane ja Aatos Erkon Säätiön tuella Tanssin talon avausvuosina 2022-2023.

⇒ Lue lisää