Kategoriat
Kulttuuri

Mamie Jotax -saksofoniduo Helsingissä toukokuussa

04 - 07/05/2023

Taianomaisia sointeja maalaileva ranskalainen saksofoniduo Mamie Jotax on taiteilijaresidenssissä Helsingissä toukokuun alussa.

Helsinki

Carmen Lefrancois ja Camille Maussion pitävät työpajan Sibelius-Akatemiassa, soittavat lapsille ja nuorille kaksi konserttia Annantalossa, heittävät jazzkeikan Roihuvuoressa Woodoo Music Clubilla ja lopuksi esiintyvät vielä Pirkkolassa kotikonsertissa. Tämä vierailu on osa Jazz Migration-kiertueohjelmaa. Helsingin jälkeen kaksikko suntaa Baltiaan kiertueelle 14.5. asti.

Mamie Jotax on kuvitteellinen hahmo, Ranskasta kotoisin oleva lempeä mummo, joka rakastaa äänimaisemien maalaamista. Saksofonitaiturit Carmen Lefrançois ja Camille Maussion yhdistävät siinä voimansa ja ruokkivat väsymättä mielikuvitustaan. Molemmat ovat saaneet vankan musiikkikoulutuksen ja samanaikaisesti kasvattaneet seikkailuhaluista mieltä. He ovat ahmineet vaikutteita maailman eri nurkista ja sekoittavat iloisesti genrejä jazzista nykymusiikkiin ja kansanmusiikista vapaaseen improvisaatioon.  Mamie Jotax valittiin Ranskassa vuoden 2022 arvostettuun Jazz Migration -kiertueohjelmaan.

Carmen Lefrançois altto-, soprano- ja baritonisaksofoni, huilu, ääni, sävellykset
Camille Maussion soprano- ja tenorisaksofoni, ääni, sävellykset

To 4.5. Sibelius-Akatemia/ työpaja
Pe 5.5. Annantalo / Annantalon keväfestari
La 6.5. klo 19 Woodoo Music Club / Hardrock House, Roihuvuorentie 1
Su 7.5. klo 17 kotikonsertti Pirkkolassa

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Association Jazzé Croisé, Ranskan Instituutti Suomessa