Kategoriat
Kulttuuri

Maan sirpaleet

tiistai 24/05/2022

Ranskan instituutin tukemana Nizzalainen tanssiryhmä Sixiemetage esittää “Maan sirpaleet” Pietarsaaaren Shaumansalissa! Ainutlaatuinen tilaisuus kokea nykytanssia ja teatteria Ranskasta!

Schauman Hall
Kauppiaankatu 10 68600 Pietarsaari
room

Tanssi- ja teatteriryhmä Cie Le Sixièmétage (suom. Kuudes kerros) perustettiin Pariisissa 20 vuotta sitten. Ryhmän perustivat Jeff Bizieau ja Pascal Renault ja nykyisin toimintaa hoidetaan Nizzasta. 

Le Sixièmétage on toimintansa alusta saakka etsinyt erilaisia kokeilullisia taidenäyttämöitä tanssi- ja teatterifestivaaleilleen, ja ryhmä on myös tehnyt esityksiä luonnossa, kulttuuriperintö- ja julkisissa tiloissa. Tanssi- ja teatteriryhmä Le Sixièmé́tage tekee yhteistyötä monen eri kulttuurikentän kanssa, jatkuvasti kehittäen uusia ideoita yhdessä tanssijoiden, muusikoiden, näyttelijöiden, runoilijoiden, kuvataiteilijoiden, elokuva-ihmisten ja scenografien kanssa. Yhdistämällä erilaisia kulttuurimuotoja luodaan uusia ja odottamattomia tapaamisia, joista syntyy uutta, ainutlaatuista ja kokeilullista teatteria. 

Nyt ensimmäisen kerran Pohjanmaalla: Le Sixièmétage-esitys ”Maan sirpaleet” (ransk, Eclats Terrestres) on voimakas koreografinen esitys, joka yhdistää tanssin, teatterin, musiikin, runouden ja kuvataiteen. ”Maan sirpaleet” on kunnianosoitus luonnolle. Tällä hetkellä maapallomme kokee peruuttamattomia ekologisia muutoksia. Maan asukkaat tulevat kohtaamaan tuhoisia demoneita. Maailma on jatkuvassa liikkeessä, samanaikaisesti hauras ja voimakas. 

”Maan sirpaleet” on koreografinen tutkimus, joka näyttää kuusi eri symbolista maisemaa. Antaakseen elämää erilaisille henkilökuville – puoliksi eläviä ja puoliksi henkimaailman puolelta – esitys käyttää luonnon omia materiaaleja kuten maata, savea, ruohoa, parkkia, hiiltä, kiveä ja paperia. Lavalla tapahtuu metamorfoosi.  Intensiivinen lavastus luo väreilevän tunnelman, jossa legendat ja myytit heräävät uudelleen henkiin. 

Esitys ”Maan sirpaleet” on lumoava runollinen matka, jossa todellisuus sekoittuu fiktioon. Se on samanaikaisesti satua, runoutta ja todellisuutta. 

Lue lisää