Kategoriat
Kulttuuri

Kuusi kysymystä Ingrid Buffetaut’lle, Septentrionales-ohjelman voittajalle 2024!

Pohjoismaissa sijaitsevien Ranskan instituuttien järjestämä taiteellinen residenssi Septentrionales alkaa elokuussa. Esitimme kuusi kysymystä vuoden 2024 ohjelman voittajalle Ingrid Buffetaut’lle, joka aloittaa pian matkansa Pohjoismaiden läpi!

  1. Kuka sinä olet?

Nimeni on Ingrid Buffetaut, olen kuvataiteilija ja lavastaja. Olen asunut Lillessä viimeiset kaksi vuotta. Isäni on ranskalainen ja äitini kiinalainen, ja nämä kaksi kulttuuria näkyvät taiteessani sekä käyttämieni tekniikoiden että projektieni estetiikan kautta. Opiskelin lavastusta École des Arts Décoratifs -koulussa Pariisissa ja valmistuin vuonna 2018. Sen jälkeen olen työskennellyt freelance-lavastajana ja -kuvittajana, minkä lisäksi harjoitan samanaikaisesti kuvataidetta keskittyen piirustukseen ja installaatioihin.

  1. Mikä on mielikuvasi Pohjoismaista?

Ensimmäinen mielikuvani Pohjoismaista oli hieman idealisoitu ja kliseinen. Olen aina tuntenut suurta vetoa näihin maihin ja niiden maisemiin, kulttuuriin sekä niihin muutamiin taiteilijoihin, joita tunsin sieltä: mieleeni tulevat Helene Schjerfbeck ja hänen omakuvansa, Vilhelm Hammershøi, Akseli Gallen-Kallela, Olafur Eliasson ja erityisesti Tove Jansson, jonka taide on ympäröinyt minua lapsuudesta asti. Kööpenhaminassa osana opintojani viettämä vuosi antoi minulle mahdollisuuden todella kokea elämää siellä vahvistaen tämän vetovoiman.

  1. Mistä ammennat inspiraatiota luomistyöhösi?

Inspiraationi tulee arkipäiväisistä ja banaaleista asioista. Usein luon jostain havainnoidusta ilmiöstä lähtien, jota korostan kiinnittääkseni huomion sellaisiin yksityiskohtiin, jotka kiehtovat minua, mutta jotka jäävät monesti huomaamatta. Se on tapa arvostaa tavallisia asioita ja kyseenalaistaa suhdettamme maailmaan. Olen myös erittäin kiinnostunut yksilöistä ja etsin tapoja tuoda esiin jokaisen katseen ainutlaatuisuutta.

  1. Mikä motivoi sinua hakemaan tähän ohjelmaan?

Ehdottamani projekti ”Poste Restante” oli ollut mielessäni jo muutaman vuoden, mutta en ollut löytänyt oikeita olosuhteita sen toteuttamiseen. Septentrionales-residenssin tarjoamat puitteet olivat täydelliset projektilleni, joka perustuu kirjeenvaihtoon ja matkustamiseen. Ohjelman matkustava luonne on ainutlaatuinen. Sen lisäksi, että se antaa projektille täyden merkityksensä, mahdollistaa se luovuuden testaamisen saatavilla olevien resurssien ja spontaaniuden suhteen.

  1. Mitä odotat residenssiltä?

Toivon voivani tutustua Pohjoismaihin syvällisemmin niiden kaikessa moninaisuudessaan. Koska ”Poste Restante” on osallistava projekti, yhteys paikallisiin on erittäin tärkeää. Luotan näihin kohtaamisiin paikallisten kanssa sellaisten kokemuksien ja tunteiden elämiseksi, jotka saattaisivat jäädä turistina matkustaessa kokematta. Ennen kaikkea toivon voivani luoda paljon, sillä nämä luomiseen omistetut ajat näin etuoikeutetuissa olosuhteissa ovat arvokkaita.

  1. Mitä tykkäät tehdä taiteellisen työsi ulkopuolella?

Kun en piirrä, menee suurin osa ajastani lukiessa tai neuloessa. Rakastan myös patikoida päästäkseni paikkoihin, joita en koskaan tavoittaisi muilla kulkuneuvoilla.

 

Pysy kuulolla: ohjelman reitti julkaistaan pian!

Lisätietoja ohjelmasta: https://septentrionales.com/