Kategoriat
Kirjasto

Kesän lukusuosituksia

Kesä on lukemisen kulta-aikaa: tule käymään kirjastossa lainaamassa lukemista rannalle, riippukeinuun, mökille tai sateisen päivän iloksi – vaikkapa yksi tai useampi näistä kesäisistä suosituksista!

Julie Otsuka, La ligne de nage

Tämän uima-altaan uimareille toistensa tunteminen rajoittuu vain heidän rutiineihinsa ja pieniin maneereihinsa, ja aina vain uiden, edestakaisin.

Alice löytää suuren lohdun omasta uintiradastaan. Ja sitten eräänä päivänä, suuriin altaaseen ilmestyy halkeama, joka ennakoi muita, hänen aivojensa halkeamia.

Alicelle väistämätön sulkeminen kaikuu kuin loppu. Pintaan nousevat silloin muistikuvat menneestä, internointileiristä, jonne japanilaisamerikkalaisia suljettiin toisen maailmansodan aikana, hyvin varhain menetetystä lapsesta…

Alice unohtaa päivä päivältä yhä enemmän. Paikassa, johon hänet on pakko sulkea, hänen tyttärensä yrittää pelastaa muutamia palasia särkyneestä maisemasta, jollaiseksi heidän aukollinen suhteensa on muuttunut.

Michel Bussi, On la trouvait plutôt jolie

Leyli Maal siivoaa hotelleissa Port-de-Boucissa, lähellä Marseillea. Hän on malilainen yksinhuoltajaäiti, jolla on kolme lasta.

Leylillä on suuri unelma ja iso salaisuus. Voiko hän estää lapsiaan paljastamasta, mitä hän on piilottanut? Onko kyse kostosta, aarteesta vai isästä?

François Valioni työskentelee merkittävässä maahanmuuttajia auttavassa järjestössä Port-de-Boucissa. Hänet löydetään aamulla murhattuna hotellista. Hänen taskustaan löytyy värikäs rannekoru ja kuusi simpukkaa.

Julo Flores on innokas, hyperyhteydessä oleva nuori poliisiluutnantti. Hän on epäluuloinen komendanttiaan kohtaan ja hieman liian tunteellinen. Hän ei voi uskoa, että kaikki todisteet osoittavat Bamby Maalin syylliseksi. Varsinkin kun tapahtuu toinen murha.

Virginie Grimaldi, Tu comprendras quand tu seras plus grande

Kun Julia saapuu psykologiksi Biarritzissä sijaitsevaan Les Tamaris -vanhainkotiin, hän ei usko onneen sen enempää kuin hammaskeijuun. Pahempaa vielä, paikan päällä hän muistaa, ettei hänellä ole erityistä kiintymystä vanhuksia kohtaan. Ja ajatella, että hän jätti kaiken taakseen paetakseen, kaikissa merkityksissä.

Päivien kuluessa Julia huomaa, että asukkailla on paljon opetettavaa hänelle. On kuitenkin vaikea kuvitella, että elämästä voisi jälleen nauttia keppostelevien pappojen, omalaatuisten mummojen ja sydänsuruisten kollegoiden keskellä…

Tämä on tarina risteävistä poluista: niiden, joilla on elämä kerrottavana, ja niiden, joilla on elämä rakennettavana.

Mélissa da Costa, Les femmes du bout du monde

Uuden-Seelannin eteläisimmässä kärjessä, syrjäisellä Catlinsin alueella, villin luonnon keskellä, asuvat Autumn ja hänen tyttärensä Milly. Tällä viimeisellä maapalasella ennen Eteläistä jäämerta ja Etelänapaa he pitävät yllä Mutunga o te ao -leirintäaluetta, joka tarkoittaa ”maailman loppua” maoriksi.

Autumn ja Milly ovat erottamaton kaksikko, kunnes eräänä päivänä paikalle saapuu Flore, nuori pariisilainen, joka etsii sovitusta… Menneisyyden vainoamina, mutta maorien tuulten ja legendojen lohduttamina, nämä kolme naista oppivat tuntemaan toisensa, antamaan anteeksi ja rakastamaan.

Mélissa Da Costa vie meidät unohtumattomalle matkalle hämmästyttävän kauniiden maisemien halki inspiroivien hahmojen kanssa. Uusi mestarillinen romaani ja ylistyslaulu vapaudelle.

Nicolas Mathieu, Leurs enfants après eux

Elokuu 1992. Kaukana idässä sijaitseva unohdettu laakso, masuunien liekit ovat sammuneet, järvi, tukahduttavan kuuma iltapäivä.

Anthony on 14-vuotias, ja yhdessä serkkunsa kanssa he pitkästyvät suunnattomasti. He päättävät varastaa kanootin nähdäkseen, mitä kuuluisalla nudistirannalla tapahtuu.

Tämä kesä tuo Anthonylle ensimmäisen rakkauden, ensimmäisen kesän, joka määrittää kaiken tulevan. Se on elämän draaman alku.