Kategoriat
Kulttuuri

Sarjakuvat digiajalla

torstai 19/11/2020 15:00-16:30

Tässä paneelikeskustelussa pohditaan digiteknologioiden roolia sarjakuvakentän kehityksessä. Pohjoismaiden ja Ranskan Sarjakuvapiirtäjät, kustantajat ja asiantuntijat keskustelevat samalla miten digitaaliset työkalut mahdollistavat taiteellista vapautta ja talouden itsenäistymistä.

LIVE WEBINAR

Ranskan kulttuuriministeriö on julistanut vuoden 2020 sarjakuvavuodeksi. Päätös on sekä kunnianosoitus ranskalaisen sarjakuvan menestykselle että sarjakuvakentän ongelmien tunnistamiseksi.

Pirskaloituneella sarjakuva-alalla, jossa julkaistetaan yhä enemmän uutta sisältöä on vaikea uraansa aloitteleville sekä pienemmille sarjakuvatekijöille.

Sosiaalisen median kanavat ja digialustat ovat olennaisia keinoja luoda läpimurtoa joko omakustannealustana tai markkinointikeinona. Sarjakuvapiirtäjät Pénélope Bagieu ja Sarah Andersen ovat tunnettuja esimerkkejä siitä, miten taiteilija voi löytää yleisön netin kautta ennen pääsyä perinteisille kustantajille.

Vastaavasti perinteiset mediat käyttävät sosiaalisia medioita ja nettialustoja uusien talenttien metsästämisessä ja nuoren yleisön tavoittamisessa. TV-kanava Arten tilaama ja Bigger than Fiction tuotantofirman kehittämä Insta-sarjakuvasarja “Eté” (Kesä) oli valtava menestys ja houkutteli 20 miljoonaa lukijaa.

Paneelikeskustelu on suunnattu sekä ammattilaisille että suurelle yleisölle.

Tapahtumakieli on englanti. 

https://www.facebook.com/watch/live/?v=374972720244282&ref=watch_permalink

Osallistujat: