Kategoriat
Frankofonia 2023

Frankofonian juhlakonsertti

torstai 30/03/2023 19:00

Ranskan instituutti Suomessa ja Helsingin kamariorkesteri yhteistyössä Romanian, Belgian, Sveistin ja Kanada suurlähetystön kanssa kutsuvat sinut Frankofonian juhlakonserttiin!

Helsingin tuomiokirkko
Unioninkatu 29 00170 Helsinki
room

James Salomon Kahanen johtama konsertti on Helsingin kamariorkesterin ja Viva Vox -kuoron yhteistyön lopputulos.

Konsertin erikoisvieraana on Romania, joka juhlii tänä vuonna ranskankielisten eli frankofonisten maiden yhteistyöjärjestön liittymisen 30 vuotisjuhlaa.

Konsertissa esiintyvät:

Helsingin kamariorkesteri
Kappelimestari: James Salomon Kahane
Soprano: Inka Kinnunen
Barytoni: Luke Scott 

Viva Vox -kuoro 

Ohjelma
  • Béla Bartók: Romanialaisia kansantansseja
  • Ciprian Porumbescu: Balada
  • Väliaika (10′)
  • Maurice Duruflé: Requiem 

Etukäteisilmoittautuminen.
Sisäänpääsy on maksuton.

Romanian kulttuuri-instituutti tukee tapahtumaa.

.

Aiemmin, 21-vuotiaana, hänet nimitettiin Helsingin kaupunginorkesteria johtaneen Susanna Mälkin apulaiskapellimestariksi. Hänen johtamiinsa orkestereihin kuuluvat Sinfonia Lahti, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Tapiola Sinfonietta, Jyväskylä Sinfonia, St. Michael’s String Orchestra, Triangle Orchestra, Orchestre de la Francophonie, Glasperlenspiel Sinfonietta, Pori Sinfonietta, Joensuun kaupunginorkesteri, Järvi-akatemian sinfoniaorkesteri, Liettuan kansallisorkesteri ja Rehovotin sinfoniaorkesteri.

James opiskeli orkesterinjohtamista Sakari Oramon maineikkaalla kurssilla Sibelius-Akatemiassa, jonne hän pääsi 19-vuotiaana. Samalla James on saanut opastusta sellaisilta maineikkailta kapellimestareilta kuin Paavo Järvi, David Zinman, Peter Eötvös, Matthias Pintscher, Sir Roger Norrington, John Storgårds, Mikko Franck, Leif Segerstam, Johannes Schlaefli, Nicolas Pasquet, Yoav Talmi, Colin Metters, Adrian McDonnell ja Jorma Panula.

Viime kausilla James valittiin yli 360 hakijasta osallistumaan Bernard Haitinkin mestarikursseille Lucernen musiikkifestivaalilla, minkä lisäksi hän osallistui kunnianarvoiselle Tanglewood Music Festivalille ja vuoden 2017 Deutsche Dirigentenpreis -kilpailuun, jossa hän oli yksi kahdestatoista hakijasta, jotka pääsivät johtamaan WDR Sinfonieorchesteria ja Gürzenich Orchesteria Kölnissä. Aiemmin hän oli ollut nuorin Menuhin-festivaalille Gstaadissa päässyt hakija; sinne hänet valitsi Neeme Järvi johtamaan yhtä festivaalin virallisista konserteista.

Vuodesta 2016 lähtien James on myös toiminut orkesterinjohtajana Far(away) Ensemblessa, modulaarisessa ja monialaisessa yhtyeessä, jonka kanssa hän on levyttänyt Jacopo Alibonin musiikkia lyhytelokuviin Du Temps Perdu ja Le Temps Prend Feu; niistä jälkimmäinen valittiin elokuvafestivaaleille Sarajevossa ja Cefalùssa Film Festival, Helsingin kitarafestivaalille sekä Cannesin 72. elokuvafestivaalille.

Suom