Olympialaisteemainen opetusmateriaali

Pariisissa järjestettävien vuoden 2024 olympia- ja paralympialaisten kunniaksi Ranskan instituutti Suomessa tarjoaa sinulle muutamia aktiviteetteja, joita voit toteuttaa ranskan kielen tunnillasi oppilaittesi kanssa. Tarjoamme sarjan opetusmateriaaleja, jotka perustuvat nuorten kilpaurheilijoiden haastatteluihin sekä “7 perheen” pelin, jossa testataan olympialajien tuntemusta. Löydät edellämainitut materiaalit klikkaamalla projektin nimeä tämän sivun alalaidassa. Ranskan instituutin tarjoamat opetusmateriaalit ovat ainoastaan Suomen ranskan kielen opettajille tarkoitettuja, eikä niitä käytetä muissa maissa. Olemme haastatelleet ranskalaisia korkean tason urheilijoita ja olemme kehittäneet näiden haastattelujen pohjalta opetusmateriaalia monelle eri tasolle sopivaksi. Tarjoamassa kokonaisuudessa on yhteensä 38 osaa, jotka jakautuvat seuraavasti:

  • 7 eri urheilulajia: Koripallo, miehien purjehdus, naisten purjehdus, miesten uinti, naisten uinti (tulossa: Ampumahiihto, Vesipallo)
  • 3 tasoa per urheilulaji (aloittelija, keskitaso, edistynyt)
  • 2 arkkia per taso (opettajan ja oppilaiden arkki erikseen). Materiaaleissa on vähintään yksi tehtävä kutakin taitoa varten (Kuullun ymmärtäminen, Lukemisen ymmärtäminen, Puhuminen, Kirjoittaminen). Nämä tehtävät ovat toisistaan riippumattomia ja niitä voi suorittaa halutussa järjestyksessä.
Huomioitavaa:
  • Tarjotut materiaalit koostuvat yleensä 7 tehtävästä. Tehtäviä voi suorittaa halutussa järjestyksessä eikä kaikkia tehtäviä yhdeltä arkilta tarvitse tehdä.
  • Materiaalien suorittamise kesto saattaa vaikuttaa pitkältä (jotkut kestävät jopa 2 tuntia), mutta opettaja voi itse päättää missä muodossa materiaaleja käyttää oppitunneillaan.
  • Opettajan materiaaleissa on vastaukset. Ne sisältävät kaikki tiedot, joita opettaja tarvitsee tehtävien ratkaisemiseen. Avoimiin kysymyksiin voidaan kuitenkin hyväksyä muitakin vastausmahdollisuuksia kuin ne, jotka on kirjattu opettajalle vastausarkkiin.
  • Jos koet, että jokin tehtävä ei sovi oppilaittesi tasoon, voit vapaasti sovittaa sen heidän kykyjen ja tarpeiden mukaiseksi.

*Pääset ylläoleville nettisivuille ainoastaan koodilla, jonka Ranskan instituutti on sinulle toimittanut. Saadaksesi koodin ja päästäksesi käyttämään materiaalia, sinun on opetettava ranskan kieltä Suomessa. Ole ihmeessä yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen cours@france.fi, jos sinulla ei ole vielä kyseistä koodia ja haluat käyttää materiaalejamme tunneillasi!