Ranskan kielen työpajat kouluryhmille

Tule tutustumaan opiskelijoidesi kanssa Ranskan instituuttiin Suomessa. Riippuen valitusta teemasta, esittelemme laajasti ranskalaista kulttuuria, Suomen ja Ranskan välisiä vaihto-ohjelmia tai opintomahdollisuuksia Ranskassa. Käyntiin kuuluu kirjastomme esittely sekä halutessa kirjastokorttien tekeminen.

Tässä ovat eri TIETOISKUJEN sisällöt:

”Ranskan instituutti, kirjasto ja lukiolaisille suunnatut vaitho-ohjelmat” antaa yleiskatsauksen siitä, mitä instituutilla tehdään, minkälaisia tapahtumia järjestämme ja mitä kirjastomme laajasta ranskankielisestä valikoimasta löytyy. Esitelmä pitää sisällään myös Campus Francen ja Ranskan Instituutin vaihto-ohjelmien esittelyn: niiden ajankohdat, sisällöt ja osallistumisehdot. Tämä esitelmä on suunnattu erityisesti lukiolaisille.

”Kulttuuriuutiset” antaa yleiskatsauksen siitä, mitä instituutilla tehdään, minkälaisia tapahtumia järjestämme ja mitä kirjastomme laajasta ranskankielisestä valikoimasta löytyy. Esittelemme ajankohtaisia ranskalaisia kulttuuritapahtumia, kuuluisia taiteilijoita eri taiteenaloilla (musiikki, kirjallisuus, some-sisällön luominen) ja vinkkaamme tapoja, joilla opiskelijat voivat käyttää ranskaa muuallakin kuin kouluympäristössä, olipa kyse sitten tiedonhankinnasta tai viihteestä.

”Ranskalainen ruokakulttuuri” esittelee kulttuurisia eroja Ranskan ja Suomen ruokakulttuurissa. Moduulissa käsitellään ruokailuun liittyviä tapoja ja perinteitä, ja siinä esitellään myös valittuja alueellisia erikoisuuksia (kuten hanhenmaksaa ja lettuja).

”Murra stereotypiat” on suunniteltu purkamaan nuorten ennakkoluuloja Ranskaa kohtaan. Esittelemällä muita ranskalaisia ylpeydenaiheita kuin patonkia ja Eiffel-tornia haluamme rohkaista heitä tutkimaan ranskan kielen ja Ranskan tarjoamia mahdollisuuksia.

”Korkeakouluopinnot Ranskassa” esittelee erilaisia opiskelumahdollisuuksia ranskalaisissa korkeakouluissa (koko tutkinnon suorittaminen Ranskassa, vaihto-opiskelu, kaksoistutkinnot). Moduulissa esitellään myös erilaisia koulutuspolkuja ja keskustellaan konkreettisesti opiskelijaelämän kulmakivistä Ranskassa.

Esityksen jälkeen opiskelijoillanne on mahdollisuus tutustua kirjastoomme, tehdä ilmainen kirjastokortti ja luoda Culturethèque-tili, joka antaa heille pääsyn netistä löytyvään viikottain päivittyvään tietokantaan, josta löytyy laaja valikoima lehtiä, podcasteja, kirjoja ja paljon muuta.

Kaikki tietoiskut on mahdollista järjestää paikan päällä koulullanne. Instituutin tullessa teidän luo vältytte matkustamiselta ja vierailu on näin varmasti yhden oppitunnin mittainen. Ranskan opettajan on oltava mukana oppilasryhmänsä kanssa (instituutilla ja koululla).

Vierailut voidaan sopia maanantaista perjantaihin klo 9.00-15.00 välillä.

Jos vierailu kiinnostaa, täytäthän alla olevan lomakkeen:

  *

  *

  *

  *

  *
  *

  *
  Vierailun kesto on yleensä 45-60 minuuttia.

  *Champs obligatoires

  Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla ja Tietosuojakäytäntö ja Googlen käyttöehdot ovat voimassa