Yhteistyöehdotukset

Kiitos, että harkitset Suomen Ranskan instituuttia taiteellisen projektisi kumppaniksi! Täyttämällä tämän kyselylomakkeen pystymme paremmin ymmärtämään yhteistyöpyyntöäsi ja vastaamaan siihen mahdollisimman nopeasti.

Elokuva, kirjallisuus, gastronomia, yhteiskunta, musiikki, esittävät taiteet… Ranskan instituutti Suomessa tukee ja edistää ranskalais-suomalaista vaihtoa kulttuuriyhteistyön eri aloilla. Se järjestää tapahtumia, saattaa molempien maiden kulttuurialan ammattilaiset yhteyteen ja tukee suomalaisia instituutteja hankkeissa, jotka edistävät ranskalaista kulttuuria. Instituutti tukee vuosittain noin kahtakymmentä festivaalia, museota ja kumppaniorganisaatiota, levittää noin kahtakymmentä elokuvaa ympäri Suomea ja auttaa julkaisemaan noin kymmenen kirjallista ja tieteellistä teosta. Lisäksi se järjestää noin neljäkymmentä tapahtumaa, keskustelutilaisuutta, konserttia, näyttelyä ja keskustelutilaisuutta instituutin tiloissa osana ”Jeudis de l’Institut” -ohjelmaa.

Suomen Ranskan instituutti viestii myös ranskalaisista ja ranskankielisistä tapahtumista Suomessa.

Kaikki hankkeet tarkastellaan kunkin kuukauden lopussa, ja vastaus (myönteinen tai kielteinen) lähetetään muutaman päivän kuluessa (loma-aikoina määräaika voi olla pidempi).