DELF PRIM / JUNIOR (lapsille/teineille)

DELF (Le Diplôme d’Études de Langue Française) on Ranskan opetusministeriön virallinen, kansainvälinen kielitutkinto ja siitä saatava diplomi on voimassa pysyvästi.

Tutkintokokeiden kuvaus ja valmentautuminen:

DELF PRIM- ja DELF Junior-tutkinnoissa arvioidaan kielitaidon neljää eri osa-aluetta: luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen, kirjallinen ilmaisu ja suullinen ilmaisu.

Kyseessä on kokeen kaksi eri versiota, jotka on mukautettu lapsille ja nuorille sopiviksi käsiteltyjen aiheiden ja tehtävien suhteen, mutta jotka perustuvat taitojen kommunikoivaan lähestysmistapaan kuten kaikelle yleisölle tarkoitettu DELF-koe: testattu kielitaitotaso on sama kokeen versiosta riippumatta.

DELF PRIM-kielitutkinto sopii erityisesti ala-asteikäisille, 6-9 vuotiaille lapsille ja sillä arvioidaan tasoja A1.1, A1 ja A2.

DELF Junior-kielitutkinto sopii 10-18 vuotiaille lapsille ja nuorille ja sillä arvioidaan tasoja A1, A2, B1 ja B2.

Lisätietoja DELF Prim- ja Junior-kokeista saat klikkaamalla alla olevia linkkejä, joista pääset kokeiden yksityiskohtaiseen kuvaukseen ja esimerkkikokeisiin:

Kokeiden kuvaus Esimerkkikokeita
DELF A1 Sujet de DELF Junior A1
DELF A2 Sujet de DELF Junior A2
DELF B1 Sujet de DELF Junior B1
DELF B2 Sujet de DELF Junior B2

 Vuoden 2021 koepäivät

Vuoden 2021 Delf Junior ja Prim koesessiot ovat päättyneet. Vuoden 2022 koesessioiden ajankohdat ovat saatavissa syksyllä 2021.

Hinnat

A1 : 64 euros
A2 : 77 euros
B1 : 93 euros
B2 : 112 euros
C1 : 210 euros
C2 : 220 euros

Mikäli diplomin tietoja joudutaan korjaamaan (esim. nimen oikeinkirjoitus, siviilisäädyn muutos jne.), DELF-diplomin uudelleen laadinnasta veloitetaan 10 €.

Mikäli diplomi katoaa tai tuhoutuu, vastaavan DELF-diplomin toimittamisesta ei veloiteta.

Ilmoittautumiset:

Mikäli lapsenne käy koulua oppilaitoksessa, joka ei ole Ranskan instituutin virallinen koekeskus, voitte ilmoittaa lapsenne kokeisiin tästä linkistä:

 ILMOITTAUTUMINEN