Kirjaston säännöt

Lainaus

  • Tarvitset lainaamiseen Ranskan instituutin kirjastokortin. 
  • Laina-ajat: kirjat 4 viikkoa (uutuuskirjoja korkeintaan 1kpl / lainauskerta); lehdet 2 viikkoa; DVD:t 1 viikko (korkeintaan 2kpl / lainauskerta).
  • Käsikirjaston kirjoja (merkintä U) ja lehtien uusinta numeroa ei voi lainata
  • Sakkomaksu: Myöhässä palautetusta materiaalista veloitamme 20 senttiä / laina / päivä toisesta myöhästymispäivästä lukien. Lainaajan tulee korvata myös mahdollisen muistutuskirjeen postitusmaksu sekä kadonnut tai vahingoittunut materiaali.

Liittyminen Ranskan instituutin kirjaston jäseneksi
Voit liittyä Ranskan instituutin jäseneksi instituutin verkkosivuilla tai paikan päällä kirjastossa. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi tunnukset Culturethèque -verkkokirjastoon sekä laskun vuoden jäsenyydestäsi. Kirjastokortin saat instituutin kirjaston vastaanotosta seuraavalla käynnilläsi.

Laina-ajat ja uusinnat
Kirjat 4 viikkoa, aikakauslehdet ja CD:t 2 viikkoa, DVD:t 1 viikko. Lainatun materiaalin voi uusia kolme kertaa, paitsi jos kyseessä on uutuuskirja tai -DVD. Uusinnan voi tehdä paikan päällä, sähköpostilla tai virtuaalikirjastossa.

Huomioitavaa
Lainaaja on vastuussa lainatusta materiaalista ja sen palauttamisesta takaisin kirjastoon. Jos materiaali on myöhässä, sakkomaksuja alkaa kertyä 0,20e/päivä toisesta myöhästymispäivästä lukien.

Viihtyvyyden takaamiseksi pyydämme säilyttämään työskentelyrauhan kirjastossa. Kirjasto ei ole vastuussa vierailijoiden henkilökohtaisesta omaisuudesta ja kieltäytyy kaikesta vastuusta varkaustapauksissa.