Kategoriat
Kulttuuri

Acid Arab

perjantai 04/11/2022 20:00

Acid Arab (FR) palaa Suomeen marraskuussa – Korjaamon keikalla luvassa ennenkuulematonta materiaalia!

Korjaamo
Töölönkatu 51 B 00250 Helsinki
room

Itämaisia soundeja ja vokaaleja elektroniseen musiikkiin yhdistelevä Acid Arab saapuu Helsingin Korjaamon Vaunusaliin perjantaina 4. marraskuuta. Kolmihenkinen livekokoonpano soittaa keikalla myös aivan tuoretta musiikkia yhtyeen marraskuussa 2022 ilmestyvältä kolmannelta albumilta. Keikan liput tulevat myyntiin Tiketissä torstaina 1. syyskuuta klo 10:00.

Pariisilaisen Chez Moune -klubin residentit Guido Miniskyn ja Hervé Carvalhon vuonna 2012 perustaman Acid Arabin musiikki on huumaava sekoitus Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan kiehtovia soundimaailmoja sekä teknoa, elektroa ja 303:n värittämää acid housea. Tunisialaisen huilumusiikin ja acidin samankaltaisuuksista innostunut duo ikään kuin loi nimeään kantavan genren Versatile Recordsin julkaisemilla Acid Arab Collections -kokoelmillaan (2013 & 2014), jotka sisälsivät collaboita, remixejä ja muiden artistien kappaleita. Monista muista DJ-maailman musiikkiarkeologeista poiketen Acid Arab tekee yhteistyötä tämän päivän artistien kanssa ja on siten vahvasti kiinni nykyhetkessä.

Yhtye on julkaissut tähän mennessä kehutut pitkäsoitot ”Musique de France” (2013) ja ”Jdid” (2019). Kolmannen albuminsa marraskuussa julkaiseva elektroakti esiintyi Suomessa viimeksi elokuussa Flow Festivalin täpötäydelle Black Tentille.

Korjaamon keikalla soittaa myös livekokoonpanoon kuuluva algerialainen kosketinsoittaja Kenzi Bourras.

Keikan lämmittelijänä toimii DJ Borzin.

Lue lisää