Kategoriat
Kulttuuri

AfriStadi x IFcinema – Timbuktu

torstai 23/03/2023 17:00

Ranskan instituutti Suomessa ja AfriStadi kutsuvat sinut Timbuktu-elokuvanäytökseen!

Institut français de Finlande
yrjönkatu 36 00100 Helsinki
room

Abderrahmane Sissako• 2013• 1h40• Drame
Kielet: ranska, arabi, bambara, tamasheq
Tekstitykset: ranska

Elokuva sijoittuu Maliin Timbuktun kaupunkiin, jossa ihmiset yrittävät selviytyä päivästä toiseen islamistien vallan ja kieltojen alla. Kenttäoikeudet toimeenpanevat mielivaltaisia ja traagisia tuomioita, mutta islamistien julmuudesta huolimatta asukkaat vastustavat rohkeasti hallintoa. Kaupungin lähellä dyynien rauhassa asuu Kidane vaimonsa Satiman, tyttärensä Toyan ja perheen paimenen Issanin kanssa. Perhe on säästynyt kaupungissa vallitsevalta kaaokselta, mutta heidän kohtalonsa muuttuu, kun Kidane tappaa vahingossa kalastaja Amadoun, joka on teurastanut hänen suosikkilehmänsä. Nyt myös Kidane joutuu kohtaamaan vieraan hallinnon lait.

Elokuva sai vuonna 2015 peräti 7 César-palkintoa, muun muassa paras elokuva, ohjaus, kuvaus ja leikkaus. Lisäksi se on saanut ulkomaisen lehdistön Lumières -palkinnon parhaasta elokuvasta ja ohjauksesta sekä ollut Oscar-ehdokkaana parhaasta ulkomaisesta elokuvasta.

Vapaa sisäänpääsy
Varaathan paikkasi

AfriStadi
Helsingin yliopiston Afrikka-tutkimuksen verkosto AfriStadi (Africa Research Forum for Social Sciences and Humanities) haluaa lisätä tietoutta ja monitieteistä humanistis-yhteiskunnallista tutkimusta Afrikasta afrikkalaisten tutkijoiden kanssa.