Kategoriat
Kulttuuri

Bells and Spells

Suomen Ranskan instituutti tukee Victoria Thierrée Chaplinin kansainvälisesti arvostettua näytelmää Bells and Spells, joka esitetään Kansallisteatterissa 18 toukokuuta ja Oulun teatterissa 24 ja 25 toukokuuta.

  • 18.05.2024 klo. 19.00 Kansallisteatterissa
  • 24.5.2024 ja 25.5. klo. 19.00 Oulun teatterissa
  • 18.05.2024 klo.17.00 Ennakkokeskustelu Marski by Scandicissa, Helsinki

Bells and Spells seuraa Aurélia Thierréen esittämän parantumattoman kleptomaanin erikoista matkaa. Matkan varrella kleptomaani joutuu varastamiensa esineiden armoille: naulakko alkaa kävellä, tuolit ja pöytä liukuvat, seinä aukeaa paljastaen tanssijaparin ja mekko herää yhtäkkiä henkiin.

Tämä lumoava fyysisen teatterin teos sekoittaa ihmeellisen ja oudon toisiinsa eteeristen kuvien ja odottamattomien rekvisiitan avulla. Aurélia Thierrée ja tanssija Jaime Martinez vetävät meidät mukaan tarinaan, jossa yhdistyvät surrealistinen huumori ja taikuuden tuntu.

Victoria Thierrée Chaplin palaa Suomeen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2007 vierailun, jolloin hänen tyttärensä Aurélia esiintyi teoksessa L’Oratorio d’Aurélia.

Suurella näyttämöllä 18.05.2024

Esitystä suositellaan vähintään 10-vuotiaille lapsille.

Ennen näytöstä, Cirko – Uuden Sirkuksen keskus ja Suomen Ranskan Instituutti järjestävät ennakkokeskustelun Thierrée-Chaplin teatteriperheestä Marski by Scandicissa. Keskustelua vetää Cirkon toiminnanjohtaja ja dramaturgi Jarkko Lehmus.

Ennakkokeskusteluun on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Brittiläis-amerikkalainen sirkustaiteilija Victoria Thierrée Chaplin tapasi näyttelijä ja ohjaaja Jean-Baptiste Thierréen vuonna 1970. Yhdessä he kehittivät uudentyyppisen sirkuksen, jolla on ollut keskeinen vaikutus nykysirkuksen kehitykselle taiteenlajina Ranskassa. Vuosikymmenten kuluessa he esiintyivät molempien lastensa, Aurélian ja Jamesin, kanssa viidellä eri mantereella. Thierrée-Chaplin teatteriperheellä on ollut poikkeuksellinen vaikutus taidemuodon kehitykseen maassa, jossa nykysirkuksella on erityisen vahva ja julkisesti tuettu asema.

https://www.kansallisteatteri.fi/esitys/bells-and-spells#introduction

https://cirko.fi/esitys/victoria-thierree-chaplin/

Esitys on osa Cirko ‒ Uuden sirkuksen keskuksen kausiohjelmaa.