Kategoriat
Kulttuuri

DONIER GASTRONOMIE

”Olemme iloisia saadessamme tuoda ranskalaisia, eurooppalaisia ja suomalaisia tuotteitamme Suomen parhaisiin ruokapöytiin.”

Donier Gastronomie on elintarvikealaan erikoistunut tukkuyritys, jonka ranskalainen Alexandre Donier perusti vuonna 2003. Yrityksen johdossa yhä oleva Donier suoritti v. 1997 Erasmus-vaihdon Kuopiossa, mikä sai tämän Besançonista kotoisin olevan ranskalaisen haaveilemaan Suomeen palaamisesta ja oman yrityksen perustamisesta Suomessa. Liikeidea syntyi, kun Donier löysi raon Suomen senaikaisilta markkinoilta: korkealaatuisten elintarviketuotteiden maahantuonti ja tukkumyynti.

Nykyään Donier Gastronomien valikoimaan kuuluvat liha- ja kalatuotteet, juustot, mausteet, öljyt sekä suklaa. Ajan myötä yritys on laajentanut toimintaansa: ”Aluksi keskityimme ranskalaisiin tuotteisiin, mutta olemme onnistuneet laajentamaan italialaisiin, espanjalaisiin, englantilaisiin, sveitsiläisiin ja australialaisiin tuotteisiin. Myymme nykyään jopa suomalaisia tuotteita, joita tuotamme itse”, kertoo Donier. Yrityksen asiakaskunta koostuu ravintoloista ja ruokakaupoista, joista monet ovat vakiasiakkaita, kuten Helsingissä sijaitsevat Savoy- ja Palace-ravintolat. Yhtiön toiminta ei kuitenkaan rajoitu pääkaupunkiseudulle: ”Toimitamme tuotteita Etelä-Suomesta aina Pohjois-Suomeen asti”, täsmentää Donier.

Donier Gastronomien vahvuudet piilevät yrityksen reaktiivisuudessa, tuotteiden hinta-laatusuhteessa sekä valikoiman laajuudessa. ”Olemme todella ketteriä, sillä emme ole vielä iso yritys, meitä on tiimissä noin kolmisenkymmentä. Olemme onnistuneet tarjoamaan asiakkaillemme kaikki heidän toivomansa tuotteet laadusta ja kilpailukykyisistä tai hinnoista tinkimättä.”

Koska Donierilla itsellään on perhettä Franche-Comtéssa Korsikassa, ovat näiden alueiden tuotteet hänen suosikkejaan. Hänen sydäntään erityisen lähellä ovat ”le Comté- ja le Mont d’Or -juustot, Morteau-makkara sekä korsikalaiset juustot”. Yritys arvostaa ruokakulttuurien alueellista vaihtelua, mikä näkyy myös Donier Gastronomien valikoimassa: esimerkiksi heidän juustovalikoimastaan löytyy yli 800 erilaista juustoa. Yrityksen tämänhetkinen hittituote on kuitenkin suomalainen liha, jonka he valikoivat ja raakakypsyttävät itse. ”Asiakkaat pitävät tästä lihasta suuresti, jopa niinkin paljon, että se loppuu meiltä kesken. […] Totta kai voisimme tilata suurempia määriä lihaa, mutta se johtaisi laadun alenemiseen. Määrän ja laadun on aina oltava tasapainossa.”

Loppusanoina Donier Gastronomien johtaja toteaa: ”Olemme iloisia saadessamme tuoda ranskalaisia, eurooppalaisia ja suomalaisia tuotteitamme Suomen parhaisiin ruokapöytiin.”

Donier Gastronomie on Ranskan instituutin luotettava yhteistyökumppani: he luottavat meihin, luota sinä heihin!