Kategoriat
Kulttuuri

Nukketeatterifestivaali SAMPO 2024

Suomen suurin nukketeatteritapahtuma palaa jälleen kahden ranskalaisryhmän voimin!

Helsingissä järjestettävä nukketeatterifestivaali SAMPO esittelee nukketeatterin eri tyylejä ja ylittää taidelajien raja-aitoja. Tämän vuoden ohjelma esittelee nukketeatteria laajalla skaalalla: pienimuotoisesta vauvateatterista suuren näyttämön varjoteatteriin, aikuisille suunnatusta absurdista esineteatterista kaikenikäisiä hauskuuttavaan, monimuotoiseen käsinukketeatteriin. Esiintyjien joukosta löytyy tänäkin vuonna ranskalaisväriä, kun Les ombres portées – ja Compagnie Bakelite -ryhmät valtaavat lavan. 

Les ombres portées -ryhmän esitys Natchav on tarina sirkuksesta, joka saadakseen olla vapaa asettuu vastustamaan kaikkia sääntöjä, mukaan lukien painovoiman lakia. Fantasiaa ja todellisuutta sekoittamalla Natchav antaa maistiaisen vapauden tunteesta. Esitys yhdistää varjoteatteria ja elävää musiikkia. Natchav nähdään Kulttuurikeskus Stoan Teatterisalissa Itäkeskuksessa 29.8. klo 19 sekä 31.8. klo 14. Lisäksi Natchavista järjestetään koululaisesitys 30.8. Esityksen ikäsuositus on 8+. 

Compagnie Bakelite puolestaan tuo festarille kaksi esitystä. L’amour du risque on baletti robottipölynimureille: romanttisella illallisella palvelu on automatisoitu ja tekoälyn hallinnassa. Star Show taas kertoo avaruusmatkailusta, vaikka ei ole ihan selvää, minne ollaan matkalla. Nämä absurdit, hulvattomat esitykset ovat esineteatteria parhaimmillaan!  

L’amour du risque ja Star Show nähdään tuplanäytöksenä, joista kumpikin kestää puoli tuntia, ja jonka välissä on väliaika. Tuplanäytökset esitetään lauantaina 31.8. klo 15 ja klo 20 Sampo-teatterin omalla näyttämöllä (Erottajankatu 7, 00130 Helsinki). Lisäksi Star Show järjestetään yksittäisenä näytöksenä klo 18. Ikäsuositus 7/8+.  

Liput näytöksiin festivaalin kotisivuilta