Kategoriat
Kulttuuri

Pierre Huyghe: Chimeras

07/06 - 22/10/2023

Taiteilija Pierre Huyghe (s. 1962) on yli kolmen vuosikymmenen ajan uudistanut sitä, mitä taidenäyttely ja taiteellinen ilmaisu voivat olla.

Emma Museo
Ahertajantie 5 02070 Espoo
room

Hänen uusi näyttelynsä Chimeras koostuu viimeisen kymmenen vuoden aikana syntyneistä viidestä teoksesta, jotka ilmentävät itsekseen järjestyvää ja muuntuvaa toiseutta, joka voi olla ei-inhimillistä tai inhimillisyydelle vierasta. Teoksissa yhdistyy monenlaisia biologisia ja teknologisia älykkään elämän muotoja, jotka oppivat ja kehittyvät ennalta tuntemattomilla tavoilla. Näyttelyn nimi Chimeras (suom. kimeerit) viittaa eliöihin, joilla on yksi tai useampi solukanta. Kimeerit tarkoittaa Huyghellä myös maailmaa, joka ei ole kaksijakoinen, vaan jossa kaksi erilaista ilmentymää voivat olla olemassa yhtaikaa.

Näyttelyn kuratoinnin lähtökohtana on ollut Saastamoisen säätiön kokoelmahankinta Abyssal Plain (Syvyyden aava). Pierre Huyghe on kuudes taiteilija EMMAn ja Saastamoisen säätiön InCollection-näyttelysarjassa, jossa visionääriseltä nykytaiteilijalta tilataan vuosittain uusi teos säätiön taidekokoelmaan. Chimeras-näyttelyn ovat kuratoineet EMMAn entinen intendentti Arja Miller sekä tanskalaisen Creator Projectsin johtaja Simon Friese yhteistyössä Pierre Huyghe -studion kuraattorin Anne Stennen kanssa.

https://emmamuseum.fi/en/exhibitions/pierre-huyghe/