Kategoriat
Kulttuuri

Taideseminaari : Out of the Metropolis – Art exchange across the boarders

15 - 16/02/2024

Tule mukaan pohtimaan taiteilijoiden ja taidekuraattoreiden välistä suhdetta tähän seminaariin, jonka järjestäjinä toimivat Suomen valokuvataiteen museo, NOUA (Norja) ja Doubledummy (Ranska)

Suomen valokuvataiteen museo, Kaapelitehdas
Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3 00180 Helsinki
room

Out of the Metropolis – Art exchanges across the boarders on Suomen valokuvataiteen museon, NOUA:n (Norja) ja Doubledummyn (Ranska) yhteistyöhanke. Kolmivuotisen hankkeen (2023-2025) tavoitteena on tutkia ja tukea ideoita ja innovaatioita, jotka liittyvät kuvataiteen, erityisesti nykyvalokuvataiteen käytäntöjen, yhteiseen luomiseen ja levittämiseen yli rajojen.

Hankkeeseen sisältyy seminaariohjelmia NOUA:ssa Norjan Bodøssä syyskuussa 2023, Suomen valokuvataiteen museossa Helsingissä helmikuussa 15.2-16.2.2024 ja Doubledummyssa Ranskan Arlesissa heinäkuussa 2024. Ranskan instituutti tukee kahden Out of the Metropolis -projektiryhmän jäsenen saapumista seminaariin Ranskasta Suomeen: kyseessä ovat taiteilija ja kuraattori Sergio Valenzuela Escobedo sekä taiteilija ja valokuvaaja Mathieu Asselin, jotka työskentelevät Doubledummylla.

Out of the Metropolis – Art exchanges across the boarders on osa eurooppalaista Out pf Metropolis -projektia. Seminaarissa keskitytään taiteilijoiden ja taidekuraattoreiden välisiin suhteisiin. Tarkastelemalla näitä suhteita vallan, huomion ja jakamisen dynamiikan näkökulmasta seminaarin keskusteluissa nostetaan esiin kysymyksiä siitä, miten taiteilijat ja kuraattorit kulttuuritoimijoina muokkaavat, hallitsevat ja vaalivat näitä yhteistyösuhteita. Out of the Metropolis -hankkeen laajemmat teemat rikastuttavat myös näitä keskusteluja, sillä ne yhdistävät taiteilijoiden ja kuraattoreiden väliset suhteet esimerkiksi sosiaaliseen ja ekologiseen kestävyyteen sekä valokuvakuraattorityön ainutlaatuisiin näkökohtiin.

Helsingin seminaariohjelmaan kuuluu vierailevien puhujien luentoja ja paneelikeskustelu. Ohjelma on kaikille avoin ja maksuton. Seminaariohjelma toteutetaan englanniksi.

Lisätietoa seminaarista löydät Suomen valokuvataiteen museon nettisivuilta sekä Out of Metropolis -ohjelman nettisivuilta.