Kategoriat
Kulttuuri

Elokuvanäytös ”Tant que le soleil frappe”

torstai 23/05/2024 17:00-19:00

Liity seuraamme elokuvan ”Tant que le soleil frappe” näytökseen, joka on koskettava draamakomedia tarpeesta miettiä uudelleen suhdettamme kaupunkiin ja kaupunkitilojen ja ”luontopaikkojen” välistä kuilua!

Institut français de Finlande
yrjönkatu 36 00100 Helsinki
room

Osana Jeudis de l’Institut -sarjaa kutsumme sinut Philippe Petitin elokuvan Tant que le soleil frappe näytökseen torstaina 23. toukokuuta klo 17-19. Sosiaalisen ekologian ja solidaarisuuden taustaa vasten tämä elokuva korostaa tarvetta keksiä kaupunkitilat uudelleen nykypäivän ilmastohaasteiden edessä ja antaa meille uutta ajattelemisen aihetta voimakkaan ja koskettavan tarinan kautta.

Synopsis: Max ei haaveile vihreiden seinien rakentamisesta viiden tähden hotelleihin. Sinnikäs, sitoutunut mutta nurkkaan ajettu maisemansuunnittelija taistelee luodakseen Marseillen keskustan sydämeen villin, aidattoman puutarhan: kaikille avoimen viheralueen. Vuosien torjunnan jälkeen hänen hankkeensa pääsi arkkitehtuurikilpailun finaaliin. Maxille se on viimeinen mahdollisuus tarjota happea asukkaille, jotka tukehtuvat kaupunkihelvettiin auringon paahteessa.

Vapaa pääsy paikkavarauksella.

Elokuva esitetään ranskaksi englanninkielisillä tekstityksillä. Elokuvan kesto on 1 tunti 25 minuuttia