Kategoriat
Kulttuuri

Lunik

Lunik, perinteistä puukäsityötä ja moderneja sovelluksia

Aloittaessaan kansainvälisen kaupan opintonsa kotiseudullaan Picardiessa vuonna 1999 Alexandre Chireux ei osannut aavistaa asuvansa 24 vuotta myöhemmin Suomessa ja työskentelevänsä intohimoisena ammattilaisena puun parissa.

Suomeen Chireux päätyi ensimmäisen kerran vuonna 2000, jolloin hän suoritti täällä opintoihinsa liittyvää 2 kuukauden ulkomaanharjoittelua. Suomen-seikkailu olisi päättynyt siihen, ellei Amorilla olisi ollut muuta mielessä. Pari päivää ennen harjoittelun loppua Chireux tapasi suomalaisen Elinan, josta tuli hänen vaimonsa ja jonka kanssa hän on nyt asunut Helsingissä 22 vuotta. Chireux opiskeli romaanisia kieliä ja työskenteli ranskalaisessa Jules Verne -koulussa pienten oppilaiden ilona, ja sen jälkeen 10 vuoden ajan Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun alaluokilla.

Työn rinnalla Chireux harrasti innolla lumilautailua ja keksi kerran haasteen itselleen ja ystävälleen: pitäisi itse rakentaa omat lumilautansa puusta. Se oli se juttu! Chireux kävi iltaopetuksessa puuartesaanin koulutuksen ja päätti vuonna 2019 perustaa oman yrityksen. Sille piti vain keksiä nimi. Historian harrastajana hän muisti, että yksi ensimmäisistä Neuvostoliiton avaruusluotaimista oli nimeltään Lunik. Lisäksi rakennuksella, jossa hän vanhempineen oli majaillut Le Corbier’n hiihtokeskuksessa Mauriennessa, oli sama nimi. Niinpä yritys saisi myös nimekseen Lunik.

Yritys on pieni, mutta sen takana on suurta taitoa. Alexandre Chireux ryhtyi aluksi valmistamaan laskettelusuksia ja puisia surffilautoja ja longboardeja. Kaikki oli käsintehtyä. Sitten hän laajensi toimintaansa ja alkoi valmistaa mittatilaustyönä huonekaluja pääasiassa koivusta, tammesta tai saarnista sekä restauroida huonekaluja. Toistaiseksi Chireux työskentelee yksin, mutta toivoo voivansa kehittää yritystään ja löytävänsä jälleenmyyjiä, jotka uskovat hänen tuotteisiinsa. Hän haluaisi myös laajentaa asiakaskuntaansa tarjoamalla palveluitaan niille, jotka haluavat antaa uuden elämän laatuhuonekaluille. Häneen saa yhteyden osoitteissa: www.lunikski.com ja alex@lunikski.com

Lunik on Ranskan instituutin luotettava yhteistyökumppani!